Jeroen Junte (de Volkskrant) – Moderator

Jeroen Junte (1967) is een freelance journalist/schrijver/curator/moderator/researcher met een focus op de creatieve industrie. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant en publiceert regelmatig in internationals magazines als Frame and DAMN. Daarnaast schrijft hij boeken; zijn meeste recente publicatie is de eerste design- and architectuurgids van Nederland.

Naast schrijven cureert Jeroen Junte ook tentoonstellingen en organiseert hij een serie ‘live magazines’ over design, technologie en andere thema’s uit de creatieve industrie, onder meer in samenwerking met De Groene Amsterdammer en Dutch Design Week. Als veelgevraagd spreker, moderator en dagvoorzitter was hij te gast op prestigieuze evenementen als de See Conference (Duitsland) en What Design Can Do in Amsterdam. Hij heeft ook lesgegeven op instellingen als de Rietveld Academie, het Sandberg Instituut en de Design Academy Eindhoven.

Na zijn masteropleiding Contemporaine Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en de Freie Universität Berlin werkt Jeroen Junte als freelance journalist.

www.jeroenjunte.nl  | |