Project KOVR – Anti-Surveillance Coat Type II

We lopen tegenwoordig rond met ontzettend veel kwetsbare digitale informatie waar we zelf geen controle meer over hebben. Denk aan je telefoon, de pasjes in je portemonnee en je autosleutels. Het is onmogelijk geworden om te bepalen welke informatie zichtbaar is en wat verborgen blijft. We hebben geen controle over onze eigen privacy meer. En privacy is wat ons mens maakt.

Project KOVR beschermt jou én je privacy. Door gebruik te maken van meerdere lagen metaalhoudende stoffen creëert het een draagbare kooi van Faraday. Dit betekent dat alle inkomende en uitgaande signalen geblokkeerd worden. Wil je toch bereikbaar zijn? Stop dan je gewenste apparaat of pasje in het zwarte vak. Jij bepaalt.

Deze draagbare tegenbeweging is een initiatief van de Rotterdamse mode- en performance kunstenaar Marcha Schagen en ontwerper Leon Baauw. Samen lanceerden ze begin 2016 succesvol de eerste prototypes van de Anti-Surveillance Coat en de Anti-Surveillance Backpack die een enorm internationaal bereik hadden in zowel de media als op evenementen en exposities. Nu zijn ze terug met een slimmer en commercieel aantrekkelijker ontwerp. De Anti-Surveillance Coat Type II heeft dezelfde werking en karakteristieke kenmerken als het voorgaande model en is toegankelijk is voor het grote publiek. Draag hem op jouw manier. Bescherm jezelf én je privacy in stijl.

www.projectkovr.com  | | |

fotografie Suzanne Waijers